Voor ouders

Zoeken jullie een begeleider voor jullie kind met pedagogische kennis die bij jullie thuis komt en spelenderwijs aan doelen werkt? Lees dan verder! Bij Phylo werken wij met flexibele begeleiders die een HBO of WO studie volgen zoals pedagogiek, psychologie of social work. Al onze begeleiders vinden het leuk en leerzaam om met kinderen te werken en krijgen vanuit Phylo ondersteuning in vorm van werkbegeleiding en thematrainingen.

Meld je aan

 • Als alternatief voor reguliere kinderopvang, oppas of BSO+

 • Om als ouder aan ontspanning toe te komen

 • Als je een begeleider buiten de directe omgeving nodig hebt

 • Als je kind (onverwacht) thuis is komen te zitten

 • Zodat je een middag of avond (zorgeloos) weg kan

 • Ter overbrugging van een wachtlijst voor specialistische dagopvang

Ouders de regie

Wij willen zoveel mogelijk aansluiten bij jullie hulpvraag en behoeften. Als ouder krijg je een ouder-inlog van Zilliz, zodat je altijd inzage hebt in de verslagen en rapportages van de begeleider. Meedenken met het beleid van Phylo? Ga bij de medezeggenschapsraad! Daarnaast sturen wij ouders jaarlijks een tevredenheidsvragenlijst, om de begeleiding te blijven verbeteren.

Veel gestelde vragen

 • In welke regio's werken jullie?
  Wij werken voornamelijk in de regio's Utrecht en Amsterdam.

 • Hoe lang duurt het voordat een specialist kan starten?
  Als de financiering rond is en de overeenkomst is getekend, kan er soms per direct gestart worden. Echter kan de zoektocht ook enkele maanden duren. Hoe snel een
  begeleider kan starten is afhankelijk van jullie woonplaats en het aantal begeleiders die wij in deze regio hebben werken. In Utrecht hebben wij de meeste begeleiders werken. In Amersfoort en Amsterdam hebben wij maar een beperkt aantal begeleiders werken, waardoor de wachttijd langer duurt. Daarnaast vinden wij doorgaans sneller een begeleider voor 1 dag, dan voor meerdere dagen.

 • Ik heb PGB of WLZ voor één kind, ondersteunen jullie ook op mijn andere kinderen?
  Ja, bij begeleiding A, dat eveneens dient ter ontlasting van ouders. Bij begeleiding B niet, omdat deze vorm van ondersteuning gericht is op het werken aan individuele doelen van het kind. Hiervoor is het nodig dat de begeleider zich volledig kan richten op de individuele begeleidingshulpvraag.

 • Wanneer nemen jullie een gezin niet aan?
  Als de problematiek te complex is; uw woonplaats buiten ons werkgebied ligt; er sprake is van agressie, waardoor de veiligheid van de begeleider en het kind niet gewaarborgd kan worden; als ouders een bemiddelingsbureau zoeken en geen plan van aanpak wensen vanuit Phylo.

Waar kan ik mijn complimenten kwijt?

Wat fijn dat je tevreden bent met Phylo! Wij doen ons uiterste best om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de kinderen, de ouders en onze begeleiders. Wij vinden het altijd leuk om te horen wat er goed gaat! Onze manager Priscilla neemt graag deze complimenten ontvangst! (p.hop@phylo.nl; 06 - 385 993 7).

Ontevreden?

Vanuit Phylo proberen wij zorgvuldig te werk te gaan en de kwaliteit van zorg te waarborgen. Desalniettemin blijft het mogelijk dat zaken niet gaat zoals je als ouder of begeleider wenst. Zoals beschreven staat in de handboeken voor ouders en begeleiders, is ons advies om in de eerste plaats, contact opnemen met jullie gezinscoördinator. Als jullie er helaas samen niet uit kunnen komen, kan je contact opnemen met Priscilla Hop, de manager van Phylo. (p.hop@phylo.nl; 06 - 385 993 7). Bijgaand treft u onze klachtenregeling.

Klachtenregeling Phylo - 2021-2022