Voor ouders
Wij bieden ambulante begeleiding voor zowel ouders en voor kinderen. Naast of los van elkaar. Onze ouderbegeleiding richt zich op zelfontwikkeling en het doorbreken van gezinspatronen. Samen met ouders verkennen we strategieën voor positieve verandering. Voor kinderen creëren we een veilige en stimulerende omgeving waarin ze spelenderwijs kunnen leren en groeien, terwijl we ouders ontlasten.
Financiering
De begeleiding kan vanuit PGB, WLZ of middels een directe maatwerkovereenkomst met gemeenten worden betaald. Daarnaast werken wij samen met MetMaya (Eemland) en met KOOS (Utrecht).
Het is verstandig om met een medewerker van het wijk- of buurtteam in overleg te gaan over de inzet van Phylo, zij kunnen bekijken welke manier van financiering passend is.
Veelgestelde vragen
In welke regio's werken jullie?
Wij werken voornamelijk in de regio's Amersfoort, Utrecht en Amsterdam.Hoe lang duurt het voordat een specialist kan starten?
Als de financiering rond is en de overeenkomst is getekend, kan er soms per direct gestart worden. Echter kan de zoektocht ook enkele maanden duren. Hoe snel een begeleider kan starten is afhankelijk van jullie woonplaats, de hulpvraag en het aantal begeleiders die wij in deze regio hebben werken. Voor de actuele wachttijd zie het kopje 'Aanmelden'.Ik heb PGB of WLZ voor één kind, ondersteunen jullie ook mijn andere kinderen?
De zorg voor het kind met de PGB- of WLZ indicatie staat voorop. Wanneer de ondersteuning van andere kinderen geen afbreuk doet aan de zorg voor het kind met de indicatie dan is dit mogelijk.Wanneer nemen jullie een gezin niet aan?
Als de problematiek te complex is; uw woonplaats buiten ons werkgebied ligt; er sprake is van agressie in die mate dat de veiligheid van de begeleider en het kind niet gewaarborgd kan worden; als ouders een bemiddelingsbureau zoeken en geen plan van aanpak wensen vanuit Phylo.Hoe kan ik meedenken aan het beleid van Phylo?
Wil je betrokken zijn bij het beleid van Phylo? Sluit je aan bij de medezeggenschapsraad! Bovendien sturen we ouders jaarlijks een tevredenheidsvragenlijst, zodat we onze begeleiding continu kunnen blijven verbeteren.