Kom bij het Phylo-team!

Het team van Phylo bestaat uit 40-50 begeleiders met een achtergrond in psychologie of pedagogiek. Daarmee kunnen wij gezinnen die specialistische hulp nodig hebben veel beter helpen, omdat wij de problematiek begrijpen en er mee om kunnen gaan. Onze begeleiders zijn doorgaans HBO/WO studenten die op flexibele basis werken en in de praktijk is dat een aantal uur per week. Afhankelijk van de beschikbaarheid kan je bij meerdere gezinnen werken. Als begeleider trek je met kinderen en jongeren op en begeleid je ze spelenderwijs in hun vrije tijd. De rol van een begeleider is zeer behulpzaam, omdat je het verschil kunnen maken in het gezin!

Wat levert het op?

Als professionele organisatie willen wij impact maken op mens en maatschappij. Mede daarom willen jou veel waarde bieden als je bij Phylo komen werken. Hieronder valt bijvoorbeeld:

 • Studie gerelateerde bijbaan voor 3-24 uur per week;

 • Opdoen van relevante werkervaring, dat kan mooi op je CV staan;

 • Individuele coaching, een inwerktraining (verplicht), maandelijks een thematraining én gezamenlijke intervisie bijeenkomsten;


"Ik kan mij nu beter inleven in de kinderen waarmee ik werk!"

Phylo begeleider

Trainingen

Bij Phylo vinden wij het belangrijk dat jij als begeleider de juiste kennis hebt om je werk met vertrouwen te kunnen uitvoeren. Wij willen dat het werken bij Phylo zowel leuk als leerzaam is. Als jij vertrouwen in jezelf hebt en plezier kan maken tijdens je werk, zal dit een positieve uitwerking hebben op het kind!

Onze komende trainingen:

 • Omgaan met weerstand en conflict (Woensdag 30 November om 13:00 uur)

 • Praktische methoden voor begeleiders (Woensdag 21 December om 13:00 uur)


"Leuk om verhalen van anderen te horen"

Phylo begeleider

Veel gestelde vragen

 • In welke regio's kan ik werken?
  Onze begeleiders werken voornamelijk in de regio's Utrecht, Amsterdam en Amersfoort. Maar zo nu en dan zoeken wij ook begeleiders buiten deze regio's, zoals in het Gooi of Culemborg.

 • Hoe lang duurt het voordat ik kan starten?
  Wij hebben altijd openstaande gezinnen, omdat wekelijks nieuwe gezinnen zich bij ons aanmelden. Meestal hebben wij al één of meerdere gezinnen voor je in gedachten, voordat wij je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek en kan er dus relatief snel gestart worden. Als dit niet zo is, geven wij dit tijdens het gesprek altijd aan. Wij hebben dan vaak de verwachting dat er binnenkort alsnog een gezin beschikbaar zal zijn.

 • Krijg ik begeleiding?
  Ja, elke begeleider krijgt een gezinscoördinator toegewezen die je kan bereiken als je vragen hebt. Ook krijg je een inwerktraining en kan je deelnemen aan thematrainingen en intervisiebijeenkomsten.

 • Hoeveel uur kan ik werken?
  Dit verschilt per gezin. Bij de meeste gezinnen werk je 1-3 middagen na schooltijd en 3-5 uur per keer. Je werkt minimaal 3 uur per werkdag. Er zijn ook gezinnen die een hele dag een begeleider nodig hebben of voor meerdere hele dagen. Dan werk je al gauw tussen de 8-24 uur per week. Bij de grotere aanvragen werken er meestal 2-3 begeleiders.

 • Hoeveel ga ik verdienen?
  Dit is afhankelijk van je studiejaar, kennis en ervaring. Je gaat elk jaar een schaal omhoog. Neem contact op met ons of vraag hiernaar tijdens het sollicitatiegesprek.

 • Kan ik bij meerdere gezinnen terecht?
  Ja dit kan, als je bijvoorbeeld voor langere tijd, veel uur beschikbaar bent en het werken bij Phylo goed bevalt.

 • Wat als ik een wisselend rooster heb?
  Dan kan je alsnog voor Phylo werken, mits gezinnen zelf ook flexibel kunnen zijn. De meeste begeleiders van Phylo hebben een wisselend rooster. Helaas kan dit ook betekenen dat je hierdoor eerder bij een gezin moet stoppen dan wenselijk is. Wij stellen ouders hier van tevoren altijd van op de hoogte en proberen dan zo snel mogelijk een vervangende begeleider te vinden als het werken niet meer aansluit bij je rooster.

 • Wordt iedereen uitgenodigd?
  Phylo gelooft in gelijke behandeling en positieve discriminatie en zet zich in voor diversiteit op de werkplek. Alle gekwalificeerde sollicitanten komen in aanmerking voor een functie, ongeacht hun ras, huidskleur, religie, geslacht, seksuele geaardheid, leeftijd, nationaliteit, handicap, beschermde veteranenstatus, genderidentiteit of een andere factor onder bescherming van toepasselijke wetgeving op federaal, staats- of lokaal niveau.