Over Phylo

Phylo spreek je uit als fielo. Het is een zelfbedachte naam die men kan associëren met het griekse woord φιλος, wat vriend betekent.

Phylo is in 2013 opgericht door Chantal Vermaire. Door jaren als oppasser en begeleider te hebben gewerkt bij meerdere gezinnen, kwam zij er al snel achter hoe belangrijk het is om ouders thuis te ondersteunen. Met name als er bij de kinderen sprake is van autisme of ADHD. Zij heeft op verschillende fora aan ouders gevraagd, waar zij behoefte aan hadden. Hieruit bleek dat een buurmeisje of een nichtje, vaak niet in staat bleek om op hun kinderen te passen. Ouders misten iets op de markt: een gespecialiseerde oppas die kennis en kunde heeft van hun kind, de combinatie tussen begeleiding en oppas.

Om dan maar op 25 jarige leeftijd een onderneming te starten, kwam niet geheel uit de lucht vallen. Jaap, zelf erg ondernemend, heeft haar vanaf het begin af aan gestimuleerd om het gewoon maar te doen! Door doen en durven, het te leren. Daarnaast kon hij als ontwikkelaar de website en systemen opzetten. Een top team, want Phylo is nog volop aan het groeien!