Gespecialiseerde oppas en begeleiding

Phylo biedt gespecialiseerde oppas en begeleiding aan voor ouders met kinderen waarbij sprake is van psychische problematiek.

Steuntje in de rug als doel

Het opvoeden van kinderen met psychiatrische problematiek vraagt veel van ouders. Ouders hebben hierdoor weinig tijd voor zichzelf, omdat zij de zorg voor hun kinderen niet gemakkelijk kunnen overlaten aan een 'gewone' oppas. Voor de ontwikkeling van kinderen is het juist belangrijk dat ouders iets voor zichzelf kunnen doen, zodat zij de zorg aan hun kinderen in goede banen kunnen leiden. 

Begeleiding en gespecialiseerde oppas

Overeenkomsten

Bij zowel begeleiding als oppas, zet Phylo een specialist in die ervaring heeft met of kennis heeft van psychische problematiek bij kinderen. Er wordt zowel bij begeleiding als oppas een hulpverleningsplan opgesteld. Zowel de gespecialiseerde oppassers als begeleiders krijgen trainingen en supervisie, en zetten waar nodig pedagogische kennis en technieken in.

Verschillen

Bij begeleiding wordt er expliciet aan doelen gewerkt, terwijl gespecialiseerde oppas als voornaamste doel, 'ontlasting van ouders', heeft. Als gespecialiseerde oppas werk je gemiddeld meer uur achter elkaar en verricht je doorgaans ook verzorgende taken (bijvoorbeeld koken en kinderen naar bed brengen).